Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634309

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

30-03-2020

Worst case scenario IX

Een echt gevoel van angst bij mijzelf begon bij de mededeling (gisteren) dat Italië nog steeds een hoog aantal doden registreert. Ondanks een lock-down! Het zou kunnen betekenen dat het virus in de vrije lucht rond zwerft of via papier/plastic en alles wat we aanraken, zich verspreid.

Daarbij komt; China vreest een tweede virus-golf, in de USA explodeert het aantal geïnfecteerden, Brazilië laat het gaan, India verplaatst het virus, doordat mensen massaal naar het platteland trekken, door het hele land. En Afrika wordt aan zijn lot overgelaten.

Tot slot, wie over drie weken in het ziekenhuis belandt, heeft kans op GEEN IC bed.

Ik voel me prima, maar toch.....heb veel onrust, een kort lontje, slaap slechter en elk kuchje doet je wantrouwen. Er moeten echte keuzes worden gemaakt; Ga ik nu wel of niet nog naar mijn moeder? Ga ik überhaupt nog wel naar buiten? Gaan we nog op de kleinkinderen passen?

Hoe dan ook; worst case = worst case, dus het zou mij niet verbazen als de gehele wereld-economie eraan gaat vanwege; virus-golf op virus-golf, paniek op de beurzen en veel wapen-slachtoffers in de USA. Daarbij knalt de EU mogelijk uit elkaar of worden we wegens het financiële beleid van de EU en het IMF uiteindelijk opgezadeld met een niet terug te betalen schuld en of een enorme inflatie a la Duitsland jaren 30 van de vorige eeuw. Wat feitelijk ook het einde van de EU betekent.

Ik zou iets kunnen zeggen over de opkomende saamhorigheid die ontstaat, de mooie initiatieven (behalve bij mensen die zich niet hebben integreert zoals in bepaalde wijken te Den Haag/Utrecht) ....Maar let op; als het klapt, MOET ieder voor zich strijden en dan is dit allemaal voorbij. Het slechte in de mens zal naar boven komen.

Wellicht wordt de mensheid uiteindelijk gereset. Terug naar de armoede, terug naar kleinschaligheid, naar de natuur, weg van mondiale economie, terug naar de boer, terug naar het wantrouwen naar iedereen, terug naar een zwakke overheid, naar roversbendes van illegalen en zo meer. Een inktzwart scenario.

Je zou zeggen, met deze instelling/visie verdien je bijna een plaats op de IC, maar vergis je niet! - ik maak deel uit van het zwart - en zoals ik eerder heb gemeld; Wie zegt dat het zwart hier niet aan zet is en het spel speelt met de onwetende immer hoop-hebbende witten (de deugdmensen, de gelovigen, de humanisten).

Vraag je eens af waarom de jeugd nauwelijks door het virus wordt getroffen? Ik kan wel een reden bedenken; de generaties vóór de jeugd hebben zorg gedragen voor een bijna onuitwisbare vernietiging van de Aarde. Met andere woorden; zij krijgen mogelijk de rekening van hun egoïsme, hun onverschilligheid, hun afstand van de natuur, het creëren van de graaicultuur, het meer meer meer, het kopen kopen kopen, het ongekende reisverlangen ten koste van de luchtkwaliteit, het risicovol behandelen van de natuur zoals het eten van bushmeat, het vernietigen van het koraal, het vangen van walvissen en dolfijnen, de behandeling van koeien/varkens en zo, het uitputten van de aarde......

Nabrander; vooral suikerverslaafden en vleeseters worden gedood door het virus. Tsja....dat zegt ook wel iets.

Wees voorbereid, het zou allemaal zomaar waar kunnen zijn. Slaap lekker.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info