Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634307

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

27-03-2020

Worst case scenario VIII

Overlijden op dit moment is zo slecht nog niet. Immers, wie (heel) oud is heeft het aller-allerbeste van de wereld gehad. De jaren 1950 tot 2020...prima toch, mits je niet als autochtoon in de verkeerde wijk woonde.

De verkeerde wijk....De aso's komen nu bij opkomende stress wel bovendrijven, hoor. Expres hoesten in je gezicht....en vooral bij vrouwen. Ik lees nou eens nooit dat zoiets dergelijks gebeurt bij een motorbende-lid. Helaas is het virus ook nog eens niet kieskeurig, jammer, een gemiste kans.

Mensen in deze tijden krijgen zodoende zowel aanvallen van altruïsme (liefdadigheid) als tegenstrijdige ego-handelingen, zoals hamsteren. De liefdadigheid is uiteraard oké, maar....toch zou ik altijd kiezen voor eigen belang. Geen risico's nemen is namelijk de oplossing voor overleven, zo lijkt het. Want let op; het survival of the fittest-principe kan nu ook voor mensen gelden en bijna nergens ben je veilig.

Nederland telt dus plotseling veel helden - en helden - zijn het hoor, absoluut. Maar zou elke verpleegkundige die bijvoorbeeld 3 kinderen heeft, elk risico moeten aangaan? Ze doen het en daarom helden, maar toch.....pfff.

Ter illustratie; Niemand weet nog wie de helden waren in de tijden van de pest of de Spaanse griep. Sterker nog, de wereld kent nog steeds maar één beroemde hulpverleenster en dat is nog steeds Florence Nightingale (althans voor de meer geletterden onder ons, want het grootste gedeelte van de jongeren zou niet weten wie zij was). Wie ten tijde van deze crisis sterft zal later wellicht alleen nog worden gekend als een anoniem slachtoffer van het Corona-virus.

Hoe gaat het verder? Ik voorspel een enorme omslag in de gehele wereld. Een keerpunt in de geschiedenis. De Amerikaanse economie krijgt, wegens hun eenzijdige simpele gerichte blik op geld, de zwaarste klappen. Hun dominante rol op het wereldtoneel gaat voorbij. Amerika verarmt en zal zwelgen in wapen-gebruik.

Europa zal meer op zichzelf aangewezen worden, terwijl dat niet lukt. Nationaal eigenbelang zal namelijk (uiteindelijk) zegevieren, dus exit Europese Unie. Niet houdbaar en ook te kostbaar. Ook zullen maatschappelijke zekerheden op politiek gebied onderuit gaan. Egoïsme, nationalisme zal de strijd aan gaan met de immigratie en dus zullen linkse - socialistische - partijen ten onder gaan.

Dat leidt, vanwege de sterfte en het tekort aan arbeidskrachten, uiteindelijk tot nog meer verschraling van de economie en dus nog meer achteruitgaan. Dit naast ! de verschraling van de immer lopende pandemie, die keer op keer terugkeert.

Conclusie; De tijd van een mondiale samenleving gaat voorbij en in de plaats komen sterk nationalistische staten met veel armoede en geweld.

Wees voorbereid.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info