Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634280

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

24-03-2020

Worst case scenario VI

Wat hebben we gemist?
De Maya's hadden ons gewaarschuwd. Maar dat ging om 2012.....toch?
Uh....misschien bedoelden ze 2021 wel en moet de finale klap nog komen.

Ik ben na gegaan of ik "tekens" heb gezien en achteraf is het mooi praten. Toch....Ik heb me verwonderd over de grote hoeveelheid kleine witte veertje die mijn pad kruisten, gedurende de winter. Witte veren hebben bij mij meestal geen goede betekenis....Zodoende zat er wel onrust in me.

Hoe dan ook, het is overduidelijk dat de natuur ons aanpakt en niet te vergeten; gewoon via de voedselketen. Eerlijk is eerlijk, wij hebben zelf Corona veroorzaakt. Gisteren kwam een filmpje voorbij van een Chinees die in een wok en levende hond probeerde te koken.....en wat te denken van de Aziaat die een levende kikker open scheurt met zijn tanden om één of ander orgaan leeg te zuigen. Waanzin-acties die hebben geleid tot een fatale ontwikkeling.

Ik stel dat dit virus misschien de laatste wake-up call is die we nog krijgen, tezamen met de ongekende negatieve natuur verschijnselen van de afgelopen jaren. Het zal mij niet verbazen als inderdaad in 2021 de definitieve klap wordt uitgedeeld, die de mensheid radicaal en - zonder mogelijkheden van herstel - terug voert naar de natuur. Lees; standje The Walking Dead waar je opnieuw moet leren om echt te overleven.

Dat is Science fiction, zegt men.

Nou, dat is het nu al hoor.

Corona is een duivels dilemma. Als je pech hebt, beland je op de IC met een buis in je keel, vastgebonden op je buik en vaak geheel onder narcose. De minuten voordat je onder zeil gaat, zijn dan mogelijk de laatste bewuste minuten op Aarde, want vaak ga je dan alsnog dood. Het moeten de meest beangstigende minuten ooit zijn, meen ik.

Behalve als je sterk bent of geluk hebt. We hebben thuis besloten dat ik de meeste risico's neem, omdat mijn longen sterker zijn dan die van mijn lief.

Ik heb de worsteling gezien wat beademen met je doet. Bij mijn vriend op de IC enkele weken geleden. De ellende, het aftakelen, de wanhoop en het lijden..., maar hij heeft het overleefd. Het kan dus....overleven...als je maar 2% kans daarop hebt.

Nu het leven an sich. Ik vermoed dat er geen kruid tegen dit virus gewassen is. Ook niet een Lock-down. Zolang we naar de Jumbo moeten, dreigt er besmettings-gevaar. Vandaag gehoord dat het virus op karton kan overleven... en wat te denken van - niet schoongehouden - verplichte - winkelwagen bij de supermarkt. Het is vragen om besmetting.

Hoe dan ook, we kunnen - met zoveel mensen - niet zonder de supermarkt. Behalve.... als de mensheid reduceert tot 10% zijn er goede opties, mits je in staat bent om voedsel te bemachtigen, dan wel het zelf te kunnen produceren.

Helaas krijg je er wel een nieuwe vijand bij; de mens zelf.

Survival of the fittest, betekent in de natuur gewoonweg; Jij of ik.

Succes.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info