Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634297

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

22-03-2020

Worst case scenario IV

Deze week raakte ik in een zekere emotionele toestand. Dit terwijl ik luisterde naar een extended live versie van Comfortably Numb van Pink Floyd op Spotify.

Ik vond de muziek erg mooi en dacht terug aan de gemiste kans in 1999 te Mannheim om een concert van Pink Floyd bij te wonen. Daarbij dacht ik meteen; Kan dit ooit nog wel....een concert bijwonen? Wat sneu zou het zijn voor mijn kleinkinderen om misschien wel nooit meer in een crowd te kunnen zijn. Niet op het strand samen zijn, de bioscoop nemen, geen feesten meer, knuffel-dansen, een hugh geven, zoenen en zo niet meer. Het kan.....Het kan ook vals alarm zijn. (Met de kanttekening dat een vals alarm, wel HET alarm moet zijn wat dan noodzakelijk is. Dus overheid/wereld; wat gaan we dan doen om een nog zwaardere ramp te voorkomen? In die zin heeft de Partij voor de Dieren al een voorzet gegeven)

De meest verschrikkelijke optie is dat er nooit een medicijn komt, dit ook vanwege het te snel uitsterven van de deskundigen. Daarnaast kan het virus mogelijk ook onbeperkt muteren. Ja, dan zijn we uiteindelijk allemaal de klos. Dag Dino's, Dag mensen.

Hoe dan ook, deze ernstige situatie raakt iedereen. Men krijgt kortere lontjes, er is meer asociaal gedrag, meer emoties, meer respect voor de natuur, onverschilligheid; lees übermensch-denken, opkomend haat tegen groepen mensen (moslims, illegalen), meer geweld, honger, meer verdriet, vaak eenzaam sterven, machteloosheid, uitputting, spiritueel samenzijn...en zo meer.

Hoe nu verder....?
Ik heb dus geaccepteerd dat ik het virus krijg. Dan hoef ik ook niet zo verkrampt te leven, hoewel mijn plan uit WHAT IF - vluchten was. Maar daar is het nu te laat voor (grenzen dicht) en ik ben niet alleen. Bovendien blijkt nu dat je de beste informatie krijgt via eigen - Nederlandse - zijde, iets waar je iets mee kan. Stel ik zou nu in Lapland zijn en geïsoleerd leven - mogelijk zonder internet.....wat dan? Kan ik dan overleven en hoelang dan wel niet ? Hoe dan ook, een leven aldaar zou verschrikkelijk zwaar zijn geweest. Spanje was ook een 2e optie - een verlaten dorp in midden Spanje, maar ook daar is het volledig code rood.

De vraag wordt nu, nu ik hier blijf; houdt de samenleving stand. Kan de overheid de situatie aan, indien het echt escaleert? Ik ga dit nauwgezet volgen. Want....als het escaleert en de overheid gaat onderuit, dan gaan de ziekenhuizen en !! de supermarkten mee. En dan; moet je klaar zijn voor next level.

Overleven door eten te kunnen bemachtigen. En dan zijn we toch weer terug bij WHAT IF. Het is niet te hopen......Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info