Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634296

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

17-03-2020

Worst case scenario, vervolg

Oke, wie nu in Brabant loopt, merkt enig verschil in positieve zin. Er is flink wat zon en er zijn veel spelende kinderen op straat. Na 1800 uur wordt het anders en dat zal vooral in de grotere steden zichtbaar zijn.

Je ziet het gevaar ook niet. Het hangt louter onzichtbaar in de lucht en aan niemand is te zien wie er besmet is. Denken van; het valt wel mee, kan erg tegenvallend uitpakken. Maar enfin, tot nu toe, ben ik het eens met de aanpak, immuniteit collectiviseren, zodat het uitsterft.... (maar lukt dat wel?)

Hoe verloopt dit verder?
Ik vermoed dat Nederland, net zoals China het probleem kunnen handelen. Daarmee bedoel ik dat er wellicht voorlopig voldoende IC capaciteit is. Probleem ligt ook niet bij ons, maar elders.

Wat te denken van Afrika en het Midden Oosten. Daar zullen mensen met bosjes dood op straat komen te liggen met als gevolg.....iedereen wil daar weg....naar Europa toe, want daar zijn de specialisten, de IC's en een aankomend medicijn....zo denkt men.

Het gaat uiteindelijk dus - zeker na een mogelijke mutatie in 2021 - helemaal fout. De wereldeconomie is niet meer te redden en een immense horde angstige, maar vooral radeloze mensen, staat voor onze poorten. Dat kan maar één ding betekenen; een slachtveld, met als gevolg dat de EU-economie stil zal vallen. Alles wordt gefocust op grenzen en behoud wat je hebt. En terecht, want ook de mens maakt deel uit van de evolutie, lees; de sterkste blijft over.

We zullen voorlopig niet terugvallen naar middeleeuwse toestanden, want in NL is genoeg aanwezig. We hebben de boeren, gas, elektriciteit en water en dat zal kostte wat het kost worden behouden. Maar toch.....een enorme werkeloosheid, armoede, veel doden steeds meer......plunderingen en uiteindelijk is het niet te voorkomen dat men beveiligde safe-havens, waar niemand binnenkomt, schept (Op de waddeneilanden bijvoorbeeld of delen van sterk agrarische gebieden).

En hier komen we alsnog dicht bij het scenario wat ik heb geschetst in WHAT IF. Wat te doen, mocht je het overleven? Kies je voor blijven? Of vertrek je naar een zeer onbevolkt gebied, waar je alles moet opbouwen als ware je 2000 jaar geleden met de hoop dat met een geïsoleerd leven het virus je nooit zal bereiken?Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info