www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 

 

 

 

 

De kleine luchtbarones.

 

 

Isabel, een verwaand en super-eigenwijs kind leeft alleen in een groot huis. De familie heeft haar vergeten, omdat haar ouders op reis zijn gegaan (en niet meer zijn teruggekeerd en ze dachten dat Isabel mee was gegaan). 

Omdat ze bijna nooit buiten komt, heeft ze een wit poppengezicht. Daarnaast heeft ze angst voor viezigheid.

Haar enige contacten zijn; Bollie, een stoere sterke knul, slordig van aard en Pedro, een heel slim ventje met een wipneus.

Bij het huis horen nog twee dieren, Pim, de kraai, altijd waakzaam en ondeugend en Snoes, de hond,  slaperig maar immer vrolijk.

Op een dag vindt Isabel een plopballon op zolder in een enorme grote kist. De ballon plopt uit de kist en wordt zo groot, dat hij klemt. Voor een ontploffing van de hele zolder wordt gevreesd. Bollie besluit het raam open te wrikken en pardoes wurmt de ballon zich door het raam naar buiten. De kist zit echter aan de ballon vast, maar ook nog aan de zoldervloer!

Een paar dagen spelen ze met z'n allen in de kist. (luchtpiraatje, luchtpolitie en luchtbrandweer)

Tijdens het spelen wordt de kist gevuld met van alles wat ze denken extra voor het avontuur nodig te hebben. Een stuur van een auto, eten, drinken, extra kleding, een magneet, een kompas, touw, lucifers, vergrootglas, noem maar op.

Dan gebeurt er iets onverwachts, Bollie trekt aan een rood touwtje in de kist en hopla het dak scheurt helemaal open. De ballon vertrekt en dan gaat het echte avontuur beginnen.

eventuele Hoofdstukken.

- Isabel

- bezoek (van vrienden)

- de kist

- spelen en vullen maar (het autostuur werkt echt)

- het vertrek

- langs het spoor

- tegenwind/storm (de magneet wordt in tweeën gedeeld en één stuk wordt voor de kist gehangen. Het   andere deel blijft in de kist) De magneet werkt door zijn aantrekkingskracht als motor)

- bij de regenboog

- de verdwaalde walvis

- onverwacht hulp

- de bergen

- het circus

- vader en moeder

- de  (samen) thuiskomst.

 

tekeningen zijn welkom...

 

 

E-mailen
Map
Info