www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 

 

 

 

 

 

De gele ogen.

Tygo en Timmie zijn twee dikke vrienden.

 

Vaak gamen ze samen tegen elkaar en daarom zien ze nogal witjes. Timmie, maar ook Tygo worden al een beetje te dik en dat vinden ze niet zo leuk. Op school krijgen ze geen aandacht van Fariza, een prachtig meisje met lang haar. Ook mogen ze meestal niet meedoen met voetballen, terwijl ze op de Xbox onverslaanbaar zijn.

 

Daarom besluiten ze op een dag om het anders te gaan doen. Ze gaan buiten spelen. Na een tijdje rondlopen, niksen en vervelen, komen ze plotseling een gat in een hek tegen. Ze hebben het gat nog nooit gezien en als ze erdoorheen kijken zien je alleen maar struiken en bomen. Een klein bos! wat nog nooit door hen is opgemerkt. Timmie ziet een klein kronkelend padje en ze besluiten door het gat te kruipen.

Plotseling komen ze in een andere wereld. Een groene wereld met bessen, bloemen en vogels, Ze beseffen niet dat dit een normaal klein bos is waar dit soort dingen voorkomen. Iets verderop komen ze uit bij een klein open veldje met in het midden een grote kronkelende boom.

Tygo en Timmie kijken naar de boom en ze zien dat hij gemakkelijk te beklimmen is. Ze wagen het erop en klimmen moeizaam naar de grotere takken. Daar blijven ze een poosje en zien volop dieren onder zich voorbij gaan. Een eekhoorn, een eksterfamilie en zelfs een egel.

Tygo en Timmie willen graag blijven maar ze moeten naar huis. Achterom kijkend naar het gat zien ze een hoop met planken tegen het hek. Tygo krijgt een idee. Ze gaan een hut bouwen, een boomhut.

De volgende dagen bouwen we met de planken en spulletjes uit de schuur van papa, een boomhut. Al zitten de planken kris kras door elkaar, het is een prachtige boomhut, met een echte ladder, uitkijkposten en aanval bescherming-dingetjes (een emmer aan een touw met stenen en een flinke hoeveelheid kastanjes). Een aantal dagen spelen ze, kasteel ridders, boomelfen en rovers.

Het verveeld geen moment en druk doende voelen ze zich steeds beter. Helaas wordt het steeds sneller donker en moeten ze eerder thuis komen.

Op een dag besluiten Tygo en Timmie om eens een keer in het donker naar de hut te gaan kijken en sluipen die avond weg. Timmie vertelt dat hij huiswerk moet maken bij Tygo en Tygo vertelt dat hij bij Timmie moet komen. Zodoende gaan ze in het donker op weg naar de hut.

Het is best spannend en alle geluiden zijn anders. Toch - zoals rovers en ridders ook doen - lopen ze verder en Tygo klimt naar boven. Zijn zaklampje heeft hij in zijn mond om goed te kunnen klimmen. Boven aangekomen, krijgt hij de schrik van zijn leven...Twee gele ogen flitsen op en pardoes valt hij van schrik naar beneden.

Snel rennen ze weg.

De volgende avond is het beurt van Timmie, want anders kunnen ze nooit ridder zijn. Angstig en voorzichtig maken ze weer de tocht naar de boomhut. En Timmie gaat bibberend naar boven. Als hij naar binnen kijkt met de zaklamp in zijn mond, schrikt hij zich ook een hoedje.

Niet twee, nee...een heleboel gele ogen flitsen op en Timmie raast gillend naar beneden. Van schrik is de zaklamp uit zijn mond gevallen en die blijft boven liggen.

Zodoende besluiten de twee rakkers op de vrije woensdagmiddag nogmaals te gaan kijken. Na een tijdje treuzelen klimmen ze samen met elkaar de trap op en gluren voorzichtig naar binnen. Ze zien niks bijzonders. Trillend gaan ze verder en raken opgelucht als de gele ogen niet worden gevonden.

Toch is er iets vreemd...ze horen rare geluidjes en als ze beter kijken, zien ze een deken bewegen. Met een flinke tak trekt Tygo de deken een beetje weg en daar liggen....mamapoes en 8 kleine babykatjes!

Het raadsel van de gele ogen is opgelost.

Vanaf die tijd verzorgen Tygo en Timmie de kat en haar kleintjes. Ze geven elke dag wat water in een schaaltje en ook wat kattenvoer wat ze van hun zakgeld kopen.

Het volgende probleem is dat de jonge katjes steeds meer gaan spelen en soms moeten Timmie en Tygo snel ingrijpen om te voorkomen dat een katje naar beneden duikelt. Op school horen ze dat Fariza verdrietig is, omdat haar kat zoek is geraakt. Fariza is reuze blij als de jongens vertellen waar de kat is gebleven en wil natuurlijk gaan kijken.

Samen besluiten ze dat het ook tijd wordt om de familie poes te verhuizen naar beneden vinden ze. Maar hoe doe je dat?

Ze proberen van alles. In hun jas stoppen, lukt niet....ze kruipen eruit. In de emmer, lukt niet...te gevaarlijk. Een vangnet? Nee, ook te gevaarlijk. De jongens en Fariza zitten met hun handen in het haar en weten geen oplossing te bedenken. Eigenlijk worden ze best verdrietig van dit gedoe, want zo gaan er ongelukken komen. Nog even besluiten ze om de brandweer in te schakelen...maar ja...dan zijn ze hun geheime boomhut kwijt.

Dan komt mamapoes met haar oplossing...en één voor één brengt de een katje in haar bek naar beneden.

De hut blijft geheim en de familiepoes loopt rustig direct naar het huis van Fariza.

Iedereen blij en zeker de twee stoere ridders...ze hebben een geheim kasteel en....een jonkvrouw die nu moet worden beschermd.

 

 

 

 

 

 

 

 

E-mailen
Map
Info