Ideemachine.nl                                                                                                 
 

Ron van de Pas

Vanwege mijn beperkingen (PTSS, angststoornissen en gevoeligheid voor depressies) heb ik mij vanaf 2014 serieus kunnen richten op schrijven. Ook arbeidsongeschikt, dus veel vrije tijd en zodoende heb ik mij ook verdiept in filosofie, science fiction. Dit heeft geleid tot een 10-tal dagboeken vol met aantekeningen, beschouwingen en ideeën. Ik heb alles (sprookjes, fragmenten, inzichten en veel meer) ooit op deze site geplaatst en dat leidde tot eind 2020 tot 649.000 bezoekers! 

Wat er over is gebleven (bij elke depressie vernietigde ik op deze site een deel van mijn schrijfsels) betreft een aantal - gepubliceerde - boeken, zoals de TARA-sage, een boek van 128 hoofdstukken, verdeeld over 3 boeken. 

De TARA-sage (TARA, VONNIE en R-PHOENIX) kan je vinden op BOL.com (tegen een kleine vergoeding) en op KOBO plus (gratis). Zoekterm; Ron van de Pas. 

Deel 1 - TARA is een zeer geavanceerde Robot en beleeft samen met de eenvoudige Robot Tim een groot avontuur. Wat begint met een lach eindigt met geweld en strijd. 

Deel 2 - VONNIE is een Realborg, gemaakt voor plezier en seks. Zij gaat samen met Skype op een queeste. Ook hierin heeft TARA een grote rol.

Deel 3 - R-PHOENIX betreft de eindstrijd van Robot TARA. 

Intussen werkte ik ook aan mijn blog. Het staat vol met uitzonderlijke beschouwingen. Ook spelen mijn (soms) verschrikkelijke dromen een rol. 

Na de TARA-sage heb ik een kinderboek geschreven EN geïllustreerd EN gepubliceerd op BOL en KOBO plus. (Let wel... ik ben voorlopig nog steeds een amateur). Het betreft een zeer grappig en ongebruikelijk geschreven boek over een robot die zelf alles moet leren. Hij - SKITTEL - gaat op pad om zijn dorp te redden van een vreselijke burgemeester. Ook hierin speelt Tara een kleine rol. 

Ik was al begonnen aan SKITTEL gaat naar de Maan (deel 2 dus) en het boek 'de opdracht' , de reis naar Teegarden B in 80 dagen' en het boek 'de kubus' , maar heb besloten dat het eerst een ander boek moet worden. 

De Leegte, die bindt. In dit boek vertel ik over mijn dorp na een verschrikkelijke ramp. Nee, geen virus, wel veel ellende. Het goede en slechte komt in de mens naar voren. Ik probeer dit boek meer filosofische of literaire inhoud te geven. Een uitdaging dus. 

Al met al... schrijven houdt mij staande. Het geeft mij een extraatje wat betreft de lust om te leven. Een zingeving. 

Laatste opmerking; ik schrijf out of the box, dus misschien anders als wat je gewend bent, maar... 

Wie in deze tijd niet afwijkt, blijft een mus.   


E-mailen
Map
Info