www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 

THIS IS ME

Ik ben 753 jaar, opgevoed Vampier, echter zelf al bevangen door een blonde elf, resultaat in dit leven; 3 kabouters Pee, Ray en Fab), 2 schoondochters en 2 kleindochters bijnamen Ukkie, Dwerg, Skittel of Poepke.

Onder de tabbladen it's me heb ik al e.e.a. omtrent lucide dromen aangegeven.

Schrijven is iets wat al sinds mijn vroege jeugd in mij zit. Gedreven door avontuurlijke verhalen o.a. van Suske en Wiske, Archie de robot, Prins Vailant, Ravian de ruimtereiziger, Verhalen uit 1001 nacht, Kara Ben Nemsi in Arabië en uiteraard alle Tolkien-verhalen werd mijn nieuwsgierigheid geboren en deze eigenschap heb ik de afgelopen 45 jaar volledig uitgebuit.
Ook bepaalde films hebben - in mijn jeugd - mijn gedachten, kronkels en eigenaardigheden versterkt.Ik durf best te zeggen dat ik veel weet, maar evenzo dat ik nog steeds niets weet. (Socrates dacht er net zo over). Mooi dus, want daardoor kan ik nog steeds eindeloos vragen stellen, blijven onderzoeken en mijn conclusies keer op keer aanpassen. Dat laatste is wat veel mensen vergeten te doen en daar houdt bij hen de zelf-leerzaamheid dan ook op.

1e advies - Zoek het kind in je. (voor volwassenen)

2e advies - Niets is, wat het lijkt. (voor jongeren)

Al zoekende naar antwoorden - ook om deze te gebruiken in mijn schrijfsels - kwam ik terecht bij de 19e eeuwse Theosofie en de Tarot. Vanuit die specifieke richting werd mijn visie verbreed. Alle kanten op en ook in de richting van mijn passie; Science fiction en fantasy. Het resultaat daarvan is deze site. 

Ik schrijf online en droom bewust over een droom die in een bijzondere verhouding staat met Vincent van Gogh. Van mij part mag het zo, eerst dood gaan en dan veel later, mogen mijn kleinkinderen op de première van een Disney film over Tim en Tara opdraven. Overigens....ik heb nog nooit een robot in het echt gezien laat staan ontmoet. De reden dat ik daar over schrijf is vermoedelijk omdat ik meer op heb met dingen dan met mensen. Oke. Het is een bruggetje....want;

Zelf ben ik waarschijnlijk één van de mensen waarmee je niet weet wat je ermee aan moet. Krankzinnigheid ligt bij mij op de loer. Hoewel onderzoeken uitwijzen dat ik niet autistisch ben, heb ik (veel) moeite (gekregen) met het sociale aspect. Vroeger was dat veel minder, maar sinds de komst van de kronkels in mijn hoofd, is het iets wat helaas bij mij hoort.

Mijn werk bestond uit veiligheids-werkzaamheden. Laten we het daar maar bij houden. Het heeft mij - afgezien van hele fijne collega's (ook vrienden) en mooie werkervaringen - de WIA en een hersen-stoornis opgeleverd.

PTSS is hip, zo lijkt het. Net zoals schrijven......iedereen doet het plotseling. Maar, PTSS is helemaal niet fijn. Het kost mij een goede nachtrust en wellicht ook jaren van mijn leven, omdat mijn brein altijd in de alert-stand staat. Mijn lucide dromen zijn te vergelijken met het gebruik van LSD of zo. Ik weet het niet (nooit gebruikt), maar ze zijn altijd bizar. Ik doe er mijn voordeel mee op het gebied van schrijven. Energie is mij zeer dierbaar, want die ontbreekt dagelijks. Noodgedwongen hou ik er een Spaanse levenswijze op na. De siësta, een noodzakelijk iets. Volgend jaar krijg ik een officiële hulphond van Hulphond Nederland, als het allemaal goed gaat. Hopelijk brengt dat verbetering en kan ik van mijn medicatie af.

Tot slot. Ik schrijf online en heb geen idee of ik "goed" schrijf. Ik hou mij ook niet aan alle schrijvers-regeltjes. Ik maak bijvoorbeeld eigen woorden, die nog niet bestaan of taaltechnisch niet in orde zijn en pas leestekens toe die niet oké geplaatst zijn. Het maakt mij niet uit. Ik heb er plezier van. Bovendien schrijft het zo sneller en ben ik niet dagelijks bezig met herstellen. Ik schrijf een hoofdstuk. Kijk het een dag later nog eens door en klaar.

3e advies - Have fun en doe het nu. Morgen kan de Maan op de aarde vallen. (voor iedereen)

 

E-mailen
Map
Info