www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 

 

 

 

 

 

Stel je eens voor dat....

Deze pagina is bedoeld voor mijn gedachten-experimenten.

Iets wat dus niet bestaat, maar toch....

Een goed voorbeeld hiervan is de kat van Schrödinger.

 

1. STEL je eens voor dat reïncarnatie bestaat en ook dat je wordt beoordeeld op je daden.

Een heel slecht iemand zou dan terug kunnen keren als goudvis, met behoud van zijn menselijke intellect.

De vis zou zich kapot vervelen en niet in staat zijn om daar iets aan te doen.

Gevolg; een levenslange eenzame opsluiting.  

 

2. STEL je eens voor dat in de toekomst onze ontwikkelingen zo groot zijn dat de economie/energie geheel wordt geregeld door computers en of robots.

En dan gaat het mis. Bv door een zonnestorm, die veel mensen doodt en alles nagenoeg alle apparatuur uitschakelt, behalve de meest kwetsbare en best beschermende zaken (bv energievoorziening).

Deze over gebleven zaken zullen door robots - ten koste van alles - worden beschermd en er blijft dus geproduceerd worden t.b.v. miljarden mensen, terwijl er maar enkele over zijn gebleven.

De mensen die zijn overgebleven hebben of kunnen de robots niet meer controleren. Daar is de kennis voor verdwenen. Diverse energie producerende bedrijven moeten dus worden uitgeschakeld om te voorkomen dat de aarde oververhit raakt.

Theoretisch zouden de Robots de mensen als ongedierte kunnen beschouwen.

 

3. Stel je voor dat uit contact met buitenaardse wezens blijkt dat ook zij een boek of boeken hebben waarin staat hoe te leven (volgens God's wil), maar dat de inhoud en vorm volstrekt anders is dan op Aarde.  Wat zegt dat over de waarde van de inhoud van al die boeken? Creëert de mens en/of die wezens altijd uit onwetendheid een God? Wie heeft er gelijk...en zal - omdat die wezens qua ontwikkeling ver op ons voor moeten liggen - ons hun boek opleggen? Een intergalactische religie-oorlog?

 

4. Stel je voor dat Robots bepaalde serieus wapentuig besturen. Bijvoorbeeld een mini-onderzeeër met kernraketten aan boord. Aan boord zijn slechts twee technici indien de robotbesturing wegvalt. Dan...wordt het hele systeem gehackt. Het wordt immers van buitenaf aangestuurd, dus hackable! De twee aan boord merken dit op en hebben geen idee waar ze naar toe op weg zijn en wat het doel is geworden. Zullen zij zich opofferen en de onderzeeër laten zinken of wachten ze tot een uiterst moment? De spanning moet letterlijk voelbaar zijn in de onderzeeër.

 

5. (afgeleid uit het verhaal van Asimov, Broedt daar een mens?)

Stel je voor dat onze Aarde met ons als hoogste intelligente wezens al miljoenen jaren wordt geobserveerd. Dit gebeurt ook heelal-breed. Waarom ze dit doen lijkt onduidelijk, maar het kan misschien wel verklaren waarom er plotseling innovatie-pieken ontstaan. Bv Egyptenaren, Atlantis, en NU of totale destructie bv dinosauriërs.

De huidige tijd is daarom ook een gevaarlijke!

- komen we qua kennis niet te dicht bij de observators?

- of worden we een gevaar voor de observators, doordat we enorm ver in ruimte kunnen kijken en ook op microniveau steeds verder gaan?

- of een gevaar qua machtsfactor, zeker als we de ruimte ingaan.

Stel dat je weet krijgt van deze observators....wat zal dat met je doen?

 

 

E-mailen
Map
Info