www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 

 

 

 

 

 

Een onverwachts bericht.

We hebben inmiddels allemaal vernomen dat de theorie van Einstein steeds meer wordt bevestigd. Zelfs een voorspelde schommeling in de Ruimtetijd lijkt oké.

Zou dit consequenties kunnen hebben voor ons dagelijkse leven? Wellicht niet, maar zeker weten doen we dat niet!  Er zijn voorbeelden genoeg van mensen die zonder een spoor achter te laten zijn verdwenen. Meestal is daar een verklaring voor te vinden, maar soms - heel soms - ook niet.

Kijk maar op Google; "mysterieuze verdwijningen mensen".  

 

Onderstaande verhaal / idee heeft betrekking op een verdwijning van een mens, maar ook op de toekomst van communicatiemogelijkheden en de theorie van Einstein.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jackson Spelt was in gedachten. Hij piekerde over het voorval van vanmorgen en twijfelde aan alles. Vind ik mijn werk zo nog wel leuk en waarom overkomt mij dat altijd? Dat soort vragen hielden hem bezig. Hij vloekte binnensmonds om zijn stommiteiten. Een bericht zomaar zenden via zijn headconsol en dat nog wel zonder controle op conflict-mogelijkheden. Natuurlijk reageerde enkele minuten later de halve afdeling van Alfa 6 en 7. Sommigen erg direct, anderen...cynisch met een smiley en weer anderen met een directe blokkering. De boodschappen waren duidelijk en dat maakte hem nog somberder dan hij al was. Zijn zichtbare aura was al veranderd naar het donkere segment en dat moest zeker snel veranderen als hij dit werk wilde behouden. Hij piekerde dus volop. De headconsol stond op de stand E . Alleen voor noodgevallen dus. Dat gaf hem even rust en tijd om na te denken. Plots verscheen er - tot zijn grote verrassing - een bericht op de holo-bril. Het bericht was simpel, vreemd en zeer kort.

Ma...

"Ma...", vreemd, dacht Jackson en verwijderde het direct. Maar een onderbuik gevoel bracht hem toch aan het twijfelen. Hij zat immers op Nood-frequentie. Jackson liep door en gaf verder geen aandacht aan het bericht...tot het weer verscheen.

Ma...

Dit keer reageerde hij en wel zoals zijn gemoedtoestand van hem verwachtte.

Hey....ik ben je Ma niet. Dus klaar AUB!

Jackson stapte door maar werd onmiddellijk gestoord door een volgende piep en riedel.

Ma serieus...wat is er gebeurd?

Jackson fronste zijn voorhoofd en controleerde zijn eerdere bericht. Geen + teken, dus niet aangekomen. Jackson plaatste het weer, maar het kwam niet aan! Toch ontving hij kort daarna weer een bericht. Ditmaal langer.

Ma, ik heb hulp nodig. Ik weet niet waar ik ben en voel me totaal verwart. Zo loop ik op straat en nu hier in een fucking bos? wtf...waar ben jij?

Jackson mompelde het na...."What the fuck"...Wat is dit? Nogmaals controleerde hij de instellingen. Niets mis mee. Uitzetten durfde hij niet. Dat zou de afdeling merken en dat zou gelijk al tot degradatie leiden. Jackson wachtte af. Niet lang daarna...een nieuw bericht.

Ma. Ik ben nu echt bang hoor. Ik heb niks gedaan. Echt nie. Waarom zeg je niks? Ik zie dat het leest! Kom op, je moet me helpen. Ma....HELP!

Jackson keek nogmaals naar het bericht. Er was niks mis met zijn ontvanger. Hij stuurde weer een bericht, maar het kwam niet aan. Wat moest hij doen? Plots werd het hem duidelijk. Ze zaten hem op de afdeling gewoon te fucken. Een glimlach verscheen op zijn gezicht. Het voelde wel prima. laat ze maar ff lachen om mij. Dat heb ik verdiend. Met een twinkeling in zijn ogen keek hij naar het volgende bericht.

Ma, het is doodstil hier. Geen vogel, geen geluid, niks. Ik heb geen idee waar ik ben. Dit is echt fuckt-up ma. Kom nou op en connect ff. MAAAAAAAAAAA.

even later.....

Ma. Ik weet niet of je het beseft, maar ik moet huilen van angst hoor. Er is hier niks. NIKS MA. Geen pad, spoor, huis. Ik zie de zon niet eens! MA, het is fucking zomer. Geen zon. Hou op zeg ik vries bijna dood in m'n T-shirt. Wacht...ik hoor iets.

even later.....

Ma, HELP HELP HLP. Ze zijn helemaal wit. Witte pakken en wtf...ze praten Russisch of zo. Ik durf niet. Ma, help mij nou. Wat moet ik nou doen? MA!!!!

Dit was het laatste wat Jackson ontving. Hij moest er wel om lachen. Met enig plezier liep hij door en meldde zich op de afdeling. Het werd niet wat hij verwachtte. Ze keken allemaal nog steeds nors voor zich uit. Sommigen draaiden zich om. En toen hij kenbaar maakte dat de grap wel leuk was, gaf niemand een krimp. De dag verliep verder niet meer zoals hij had gehoopt.

Jackson sliep slecht. De berichten kronkelden door zijn hoofd en slapen lukte niet. Hij connecte de video-Messenger. Nieuws....aanslag in Johannesburg. Ongeval in Yemen kost 80 mensen het leven. Allemaal ellende. Stadsnieuws; Burgemeester verhoogt belasting op plastic. Kerk Zuid SF stort in. Jongen op straat spoorloos verdwenen. Rattenplaag in West.

"Jongen op straat spoorloos verdwenen"......Jackson rechtte zijn rug en zoemde in op het bericht.

Central SF; Verbijstering bij vrienden, familie en omstanders. 18 maart.

Op klaarlichte dag verdwijnt een scholier in het niets, dit terwijl - Peter Frinsch, een scholier van 17 van de St Patrick community - in gezelschap was van een tweetal vrienden. Nog opmerkelijker was de plaats van verdwijning, 15e street central SF. Uit eerste onderzoek van camera's ter plaatse blijkt inderdaad een plotseling verdwijnen in het niets. Nader onderzoek leverde evenzo niets op. De familie is verbijsterd en voor de vrienden is slachtofferhulp ingeschakeld. De politie roept getuigen op zich te melden.

Jackson's mond viel open.....

.....................................................................................................................................................

 

 

 

E-mailen
Map
Info