www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 

IK. 29-06-2016

Met mezelf had ik afgesproken (na 5000 bezoekjes op mijn site) iets over mezelf te plaatsen.

Nou daar gaat ie dan.....

Pascodagama (deze naam gebruik ik soms)?

Uiteraard niet mijn eigen naam. Het is een verbastering van Vascodagama, een Portugese wereldreiziger. Mijn vader vertelde mij altijd dat onze achternaam was gerelateerd aan Spanje of Portugal. Aangezien ik - in mijn hoofd - ook een reis (naar het onbekende) maak, heb ik - mede als ideeën - bedenker/machine - deze naam aangenomen. Mijn voornaam = Ron(nie) en dat lijkt mij voldoende. 


Belangrijk

Ik heb "last" van lucide dromen. Als je lucide droomt, dan weet je ook dat je droomt. Ook het sturen van een droom behoort dan tot de mogelijkheid. Ik stuur meestal niet, maar herinner me wel vaak alle details van een droom. Soms schrijf ik ze s'nachts op, maar soms kan ik de beelden overdag naar voren halen. Opmerkelijk is dat dit zelfs geldt voor afzonderlijke letters en cijfers.

Mijn dromen hebben zowel betrekking op mijn trauma's (waar ik verder niets over wil delen), maar ook over gebeurtenissen, personen en omgevingen, waarvan mij niet altijd duidelijk is waar (op Aarde?), wanneer (verleden, nu of toekomst) maar ook !  in welke dimensie deze zich voordoen. Ik zelf ben er in ieder geval altijd bij. Inmiddels weet ik dat er terugkerende elementen zijn, bijvoorbeeld plaatsen, die ik herken uit eerdere dromen of het immer langdurig verdwalen in gebouwen die ik niet ken. Sommige dromen zijn ware nachtmerries (o.a. m.b.t. mijn trauma's) en sommige zijn zo echt dat ik er fysiek op reageer (niet fijn voor mijn partner). Geluiden, stemmen, kleuren maken onderdeel van de dromen.

Het meest opmerkelijk is, dat mijn dromen niet altijd een verbintenis heeft met mijn persoon zelf. Voorbeeld; Ik neem deel aan een quiz en besef dat ook, want ik droom immers lucide - Er komt een vraag.....Ik weet het antwoord niet en de vragensteller geeft voorts het antwoord en wel een antwoord wat mij als lucide dromer verrast ! Wie of wat de andere persoon (de vragensteller) is ?????, maar mijzelf kan het niet zijn, want dan had ik het antwoord op de vraag moeten weten.

Zodoende lijkt er contact met ???? een 2e ik? / anderen? / andere dimensie? Ik weet het niet zeker. Maar dat er andere dimensie(s) zijn, is geen openstaande vraag meer voor mij. Dat is mij in al die jaren van lucide dromen wel helder geworden.

Hoe dan ook....echt lekker slapen doe ik nagenoeg nooit. (zie ook, staat van het wezen...) Voordeel is wel dat ik door mijn dromen out-of-The box kan denken.

Een 2e aspect is teken-gevoeligheid, wat mij niet altijd ten goede komt. Ik ga er niet te veel over zeggen, maar een relatie tussen voortekens (kan van alles zijn, cijfers/letters/vogels etc...) en dat wat er op je pad komt, sluit ik niet uit.

E-mailen
Map
Info