www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 

 

 

 

 

Het medicijn.

 

Zojuist verzonnen....

(nogmaals, het gaat niet om het verhaal, maar om het idee of de ideeën die erin voorkomen).

 

Een jonge man ontwaakt. Hij had zich laten invriezen vanwege een ongeneeslijke ziekte. Zijn hoop was op de toekomst gericht. Daar zou men vast zijn ziekte kunnen genezen.

Het blijkt inderdaad dat deze ziekte lang geleden is "bedwongen", maar komt dus nu weer tot leven met het wekken van de jonge man, terwijl het geneesmiddel is vergeten.

De ziekte verspreid zich razendsnel. Dit omdat de verspreiding via het aankijken van een ander verloopt (telepathisch). Zelfs via een spiegelbeeld of beeldscherm wordt iets in de hersenen geactiveerd dat leidt tot krankzinnigheid, sterker nog. Het gaat zelfs eenvoudiger en sneller.

De man word direct als gevaarlijk aangemerkt en komt in totale en levenslange quarantaine, maar wordt niet gedood. De jonge man is mogelijk de enige die weet hoe deze ziekte kan worden bestreden.

De jonge man gaat samen met een vrouwelijke verpleegster op zoek naar "het vergeten medicijn" in de krochten van het www.

Daar in de verste diepten van het Web doet hij een verschrikkelijke ontdekking. Zijn komst is namelijk voorspeld door een vergeten ziener in een eeuwenoud boek.

Het boek leert hem dat hij de nieuwe mens zal zijn ten koste van bijna alle andere mensen, behalve diegene die na tot hem staan (en hem durven aan te raken). (in die zin ontstaat er een groep mensen rondom de nieuwe Adam en Eva.)

 

Het medicijn....

 

1e ingeving....iets radicaals tegenovergesteld van het aankijken van iemand op afstand (beeldscherm) betreft daadwerkelijk contact. Iedereen heeft dat uiteraard vanwege de ziekte vermeden, maar juist knuffelen of omarmen (innig liefdevol direct contact) is het medicijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E-mailen
Map
Info