www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 

 

 

 

 

 

Het Web.

 

 

Helaas, de snelheid van het licht halen we niet. Maar diverse expo=planeten (gelijkend op de aarde) zijn al gevonden en sommigen kunnen mogelijk levensvatbaar zijn. Men besluit om het snelst mogelijke ruimteschip te sturen. De afspraak wordt om - bij buitenaards contact - een eenvoudig morse-bericht in code te versturen.

(1e optie...helaas is het hele morse alfabet niet aanwezig op het schip...foutje dus)

(2e optie...is dat de eenvoudige code ook een SOS bericht inhoud. Deze 2e code zit in de lichtsterkte verborgen.) (onenigheid op het schip wat te doen, een SOS of het "contact-bericht")

Na enkele maanden wordt er plots een bericht ontvangen. Dit terwijl het zonnestelsel nauwelijks is verlaten!  Daarna wordt het muisstil. Planeet X bestaat niet, dus het moet wel een contact (ander ruimteschip) zijn.

Wat het ruimteschip echter vond, was een spleet in de ruimte. De ingang is niet zichtbaar vanaf de aarde, omdat de uitgang een hoek heeft met de ruimte die we wel kunnen zien.

De pioniers besluiten om het bericht te versturen, als ze de ingang in gaan, omdat ze weten dat hierna geen ander bericht de aarde kan bereiken. Dit in de hoop dat er een 2e ruimteschip wordt nagezonden.

De geheime code wordt op aarde gebroken, terwijl schip 2 al op weg is.

Hoe dan ook, de spleet/ingang, is nauw en omkeren is onmogelijk. Terwijl schip 1 verder en dieper gaat, bemerkt men dat diverse ruimteschepen al vast zitten in strengen van de ruimte. (een soort spinnenweb dus). De bemanning stuurt bemanning naar een dergelijk schip en vinden de gruwel.

Alle inzittenden leven nog maar hun brein wordt "leeggezogen" door een kleinere streng. De bemanning beseft dat hun lage snelheid hen tot dusver heeft gered. Omdat omkeren niet mogelijk is, rest hun nog maar één ding. Vernietiging van het centrum. Om nabij te komen moet men zeer stil en voorzichtig navigeren.

Schip 2 dendert de spleet in en komt vast in het web. (optie... schip 1 probeert schip 2 die hun voorbij is geraasd te helpen en vindt daar dus het gruwelijke. )

Uiteindelijk wordt of het centrum verwoest (opoffering) of men vindt een uitweg en komt aan de achterzijde van de maan eruit.  

E-mailen
Map
Info