www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 

 

 

 

 

 

Downgraden.

In een boek (de toekomst van ons brein) kwam ik uiteraard tegen dat upgrading van onze hersenen tot de mogelijkheden behoort. Dit omdat een hoofdtrauma bij mensen nu kan leiden tot een uitzonderijke vermeerdering van intelligentie of genialiteit op een bepaald gebied. Het lijkt dus dat er een soort knop te vinden of te activeren is, die daarvoor zorgt.

Interessant...upgraden.

Maar als idee vind ik downgraden nog interessanter.

Stel dat in de toekomst een hoogbegaafd genie door iemand opzettelijk de knop is omgezet. Bv omdat hij anders een gevaar zou kunnen worden voor land X. Misschien is de juiste "sleutel" wel gestolen.

Het is dan aan de "dommerik" om die knop weer om te zetten. Helaas valt dat natuurlijk niet mee voor een persoon die grote delen van zijn intelligentie heeft verloren. Het is nou niet dagelijkse kost, dat breingebied, voor een leek.

Hij of zij komt in aanraking met een partner die hem wil helpen. Samen gaan ze op een spannende zoektocht.

Maar....wat nu als ze beiden verliefd op elkaar worden?

Zal het wederom upgraden van het brein - ook - niet leiden tot karakterverandering?

Zodoende - ik verklap het einde - zal liefde voor elkaar het winnen van status en macht. Althans dat is mijn optie. Uiteraard kan optie 2 ook, namelijk dat men toch besluit tot upgraden, maar niet in de gaten heeft dat de persoon in kwestie veranderd tot een vervelend figuur.

 

Nog ff dit; in het uiterst serieuze wetenschappelijke boek lees ik ook dat het scenario van de planet of the Apes...in de toekomst met deze technieken niet als realiteit uit te sluiten is!

 

E-mailen
Map
Info