www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 

Donkere materie en een out-of-the-box-oplossings-gedachte.


Donkere materie......al jaren horen we van deze anti-materie. Is het materie, heeft het massa, wat is het???

(NB - niet te verwarren met donkere energie!)

Miljarden worden inmiddels besteed aan het vinden van de oplossing van dit mysterie. Terwijl de oplossing wellicht dichterbij is dan we denken. Laten we op (mijn) weg gaan. Ik zal proberen helder te maken hoe ik over dit mysterie denk. Hopelijk geeft het een richting tot een anders-denken.

Ten eerste.

Ons Universum dijt uit, zo wordt ons verteld. De uitdijing heeft te maken met zwarte (donkere) materie en donkere energie.

Wat deze materie is, weten we niet. Het is niet zichtbaar, noch direct meetbaar.

Maar.....Als deze "materie" er niet zou zijn.....zou ons universum niet stabiel zijn EN ook de relativiteits-theorie van Einstein wellicht onjuist zijn.

De verhouding gewone zichtbare materie en donkere materie in het universum is ongeveer 4% - 24%. De rest is donkere energie.

We zien dus slechts 4 % van ons gehele universum.

Ten tweede.

Meten is iets menselijk. We zijn afhankelijk van onze zintuigen en onze meetapparatuur. Maar.....juist vanwege die noodzakelijkheden, kunnen we ook op het verkeerde been worden gezet. Denk maar aan de kwantum-mechanica waar niets is wat het lijkt.... qua plaats en tijd. Deeltjes gedragen zich soms als materie en soms als een golfbeweging.

Ten derde.

Er bestaan verschijnselen die een illusie opleveren. Denk maar aan een Fata-morgana, een regenboog, een halo of bijzonnen van de zon of maan. Het is dat laatste wat mij op een idee bracht.Ten vierde.

Het is algemeen bekend dat spiegelingen zorg dragen voor meerdere effecten. Loop maar eens in een spiegelparadijs op de kermis.


Ten vijfde

Stel dat er in het universum de regel geldt, dat niet alles via rechte lijnen hoeft te lopen. Dit is ook realiteit, want Einstein leerde ons, dat er krommingen zijn van de ruimte-tijd. (over enorme afstanden dus)Ten zesde

Dit betekent dat - indien wij meten en/of kijken over enorme afstanden......de werkelijke stand van ster X niet de exacte plaats van ster X hoeft te zijn. Bovendien......zou ster X kunnen zijn gespiegeld in het heelal. Sterker nog, meerdere malen zelfs!

Concreet betekent dit dat Ster X ook als Ster Y, Z, U en W zichtbaar kan zijn. We meten dan meer sterren dan de werkelijkheid.Voor de duidelijkheid.Het oog is in feite het meetapparatuur, de enorme telescopen in de ruimte of op aarde. Het spiegeleffect is namelijk van toepassing over enorme afstanden, daar waar de ruimte-tijd krom trekt. Door zwarte gaten, wormgaten of gewoon door de grote afstanden. Zodoende kan 1 ster op meerdere plaatsen zichtbaar zijn. Het spiegeleffect wordt mogelijk ook veroorzaakt door ruimtenevels, zeer grote planeten, die slechts licht weerkaatsen (zoals ook onze maan doet) of door andere stoffen in de ruimte, die licht door veranderen.Aldus concludeer ik dat mogelijk een enorm groot aantal sterren en sterrenstelsels dubbel of zelfs tientallen malen dubbel worden meegerekend.

Wat is dan het gevolg voor "de zwarte materie" in relatie met de mogelijkheid dat het heelal feitelijk wel uitdijdt, maar niet !!!! verder naar buiten. Door de kromming van de ruimte LIJKT het alsof alles verder weg gaat.

Ik kan het niet beter uitleggen dan het volgende;

Het is alsof je een rode stip (een ster of stelsel) op een blauwe draad (de ruimte-tijds-afstanden) moet zoeken, die ergens in een kluwen van draad (ons heelal in de vorm van een gesloten bol) steeds verderop in de kluwen schuift.

NB - dit gegeven, dat er mogelijk een gesloten heelal is in de vorm van een bol, is ook terug te vinden bij diverse tegenstanders van de algemene aangenomen theorie, dat het heelal uitdijdt door zwarte materie en zwarte energie.

Ik hoop hiermee een bijdrage te leveren aan de oplossing van dit probleem.


E-mailen
Map
Info