Ideemachine.nl
                                                                                                 

Voor mobiel; klik op de drie streepjes voor het verdere menu in Fantasius.


De Wants.

Ergens in 2008 raakte ik verzeild in een beginnend verhaal, zich afspelend in een fantasiewereld. Mijn hoofdpersoon, Smirr was te water geraakt en spoelde aan op het strand. Het eerste wat hem voor ogen kwam waren wortels, samen gebonden met zeewier tot een kluitje. Toen hij wat beter keek, verscheen voor hem een vriendelijk aandoend beest, een soort insect wat voortdurend mompelde. Het beest was enorm groot en stond nogal wankel op zijn dunne poten. Stapje voor stapje ging het beest voorbij, kennelijk achter de wortels aan, omdat een beetje slijm uit zijn bek naar beneden droop. En dit klopte ook. Toen het beest hem een aardig stukje was gepasseerd, werd pas duidelijk hoe de vork in de steel zat. Het beest was een soort wants, plat en breed van boven en inderdaad dat alles op een stel dunne poten. Op de twee schubben lag het vol met pakken hooi, takken, dozen en wat nog meer. Voorop zat de "koetsier"  druk doende met teugels om te sturen.

Alternatief,

vis in plaats van wortels of niet alleen maar in een colonne.

 

Nu we toch met dat verhaal zijn begonnen.

Smirr komt boven water en vindt tot zijn grote geluk een  oude boomstronk.

Later blijkt dat de oude boomstronk een verrassing voor hem heeft.

 

 

Het zwaard is uiteraard een bijzonder zwaard. Het enige wat spinnendraad kan doorsnijden. Het uiterste van het blad is zo dun dat je het niet ziet.

 

Tot slot - later komt nog wel meer van dit verhaal - nog een gevonden tekening van Gilbert, de kapitein van de wacht.

 

 

NB, Ik realiseer me nu pas dat "aanspoelen" op een strand - gelet op de laatste ontwikkelingen (foto van het arme Syrische kind, Aylan op 2 september 2015)  ook heel erg tragisch kan zijn. Ik hoop dat Aylan de avonturen van Smirr gaat beleven in het hiernamaals.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E-mailen
Map
Info