www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 

 

 

 

 

In Dreams.

Al enkele jaren droom ik (te) veel. Bij het dromen ben ik vaak bewust aanwezig of ik kan ze goed herinneren. Meestal schrijf ik ze direct op een briefje naast mijn bed. Sommige dromen zijn erg vreemd. Ook komen letters, woorden (soms stemmen) en cijfers er in voor. Dit stukje is eigenlijk niet bedoeld ter inspiratie, maar meer voor mij persoonlijk om ze toch ergens te delen. (zowel nieuwe als oude dromen worden vermeld)

 

31-10-2015

Zuid-Amerika, een enorme stad, veel tunnels, kamers, zwembaden en een vliegveld. Ik ben met anderen en raak verzeild in een spel van dwang, verleiding met lekker eten (een soort grote kommen met schuim) en vrouwen. Al deze vrouwen zijn smerig of verminkt. Al de anderen verdwijnen. Iemand redt mij en ik vlucht via de tunnels weg, maar verdwaal. Daarna word ik wakker.

(een typische droom voor me - verdwalen en veel onrust)

 

16-10-2015

Ik sta aan de rand van een enorme kom, met een ietwat bolle rand. Ik val naar beneden en verder, verder, verder. Ik raak de grond en - val verder - dieper, dieper en dieper. Alles wat bekend is wordt kleiner, nog kleiner en kleiner. Uiteindelijk geraak ik in een soort microben-wereld en ik zit vast in stengels en draden. Ik bevind me echt op microscopisch niveau. Aan mijn voeten beginnen twee schepsels een soort insecten of microscopische dingen/diertjes te knagen. Hierna word ik wakker.

 

 

 

20-09-2015

De ouden gaan weg en nieuwe komen niet.

Moeder begroet haar dochter, maar dat doet pijn.

Op de 3e van de 4e zal de grote vrouw vallen.

15.3.3 voor de mist, maar evenzo niet één kist (maar velen).

 

februari 2015

spread & agv #dub.it@mena#33615 = waterhouse.

(ik heb dit gedroomd en direct opgeschreven....geen idee wat ik ermee moet....)

 

13-05-2010

Koetri boes Nija loe

(opgeschreven tijdens droom waarbij een vrouw op de achtergrond verscheen en deze woorden sprak zij op monotone toon. Het leek Russisch.

Later onderzoek gedaan; Kutri = naam in Finland, een tempel in India en een verwijzing naar de universiteit van Kansas. Nijalu, term in India, taal Telugu.

 

januari 2015

Opgesloten in een gebouw met anderen. Er wordt iets georganiseerd, een strijd tussen de rode en de blauwe messen. Alleen wist ik niet tot welk kamp ik behoorde. Zo ook de anderen niet en het wordt een strijd op leven en dood. Beangstigend werd het toen ik erachter kwam dat iemand, waarvan ik dacht dat hij of zij bij mij hoorde, toch een tegenstander was. Wrede droom.

19-01-2015

Klote-droom gehad, waarvan ik moest huilen IN mijn droom.  

29-01-2015

Eerst gedroomd over mijn werk, waarbij ik een zaak oplos.

Twee dagen later, gedroomd over dat ik uitleg gaf aan cursisten over de opgeloste zaak. Een droom over een droom dus! (NB ik werk al decennia niet meer in dat soort werk).

Als we kunnen dromen dat we dromen, kan ook het leven zelf een droom zijn. Als dat niet mogelijk is, dan is alles realiteit. (mijn oudste zoon stelt dat hij ooit een droom over een droom heeft gehad).

 

27-02-2015

Ik heb tijdens een droom geprobeerd een onbekende naar zijn naam te vragen. Is maar gedeeltelijk gelukt.

28-02-2015

Vogelgeluiden in mijn hoofd tijdens de nacht, zo echt dat ik dacht dat ze in de slaapkamer waren.

03-03-2015

Enorm geschrokken tijdens een droom, omdat ik me realiseerde dat ik door een gezicht werd begluurd. (lelijke vrouw, met grote ogen, verstopt in een hoekje)

20-05-2015

Droom van een kat met een vastgebonden jasje van dennentakjes. Kat ervan verlost.

23-05-2015

Gedroomd over mijn geboortedorp waar volgens mijn zus wij hebben gewoond. Schets ervan gemaakt, maar de schets van het dorp en mijn ouderlijk huis  lijkt totaal niet op mijn geboortedorp.

 

 

In 2011 had ik bovenstaande droom. Midden in de nacht, de naam op een papiertje geschreven; David Butner. Ik vond het een vreemde naam en had Butler verwacht. Toch is het Butner. Bij een raam werd een man vermoord (in zijn borst) en ik hoorde zijn hart kloppen. Ook was hij in een pak met een hoed a la jaren 50. Er waren meerdere mensen daar.

 

Wat ik terugvond op internet was ene David Butner die 16 mei 2001 is vermoord in Brits Honduras. Meerdere steekwonden. Bron; www.channel5belize.com

Twee verdachten aangehouden, maar op zoek naar meerdere daders. 1 van de twee aangehouden personen is in 2005 ontsnapt.

 

20-11-2015

Het meeste verdringt het Hoge.

Het hoge schuift.

87 vertrekt. Maar niet alleen en daar.

Krioelen-de wormen. Wormen in bloed.

(hierna "normale" beelden van chaos op straat en make-up reclame op grote schermen)

 --------

 06-12-2015

Een woedende Afrikaanse menigte breekt in bij verschillende grote glazen gebouwen. De bewoners zijn kennelijk Chinees of Indiërs. De gebouwen gaan in vlammen op. De Chinezen varen lachend weg. Een Afrikaanse man huilt en krijgt een glas water.

 

 

Uit Dagboek II

 

25-03-2011

Ontzettend gelachen met een baby. Deze hing boven mijn hoofd en ik voelde ! zelfs het speeksel van zijn/haar lach. (Mijn schoondochter is nu zwanger)

04-04-2011

Een meisje was weggelopen van haar ouders en had verkering met mijn jongste zoon. (vorig jaar is dit letterlijk ons overkomen).

14-07-2011

Een kleurrijke ouderwetse trein staat volledig in brand en stijgt al brandend op. Even later loop ik (in mijn droom) de trap af en lijk in trance. Als ik buiten sta, strek ik mij uit om omhoog te gaan de lucht in. anderen kijken mij aan en vieren een feestje. Daarna word ik wakker.

25-12-2011

Een geest probeert de letter R van een ketting te roven, die om de hals van mijn echtgenote hangt.

02-01-2012

Een stekelig beest springt vliegensvlug in iemands oog en vreet zich via het oog naar binnen. (akelige droom)

02-01-2012

Ik word zwevend meegenomen. Achteruit tussen de herenhuizen a la Amsterdam. Ik beland in het hoofd van iemand. Een rupsachtig insect zie ik voor me en het is heel groot. Het kruipt aan me voorbij.  Daarna zie ik iets bladeren door een geschrift. Er staat iets geschreven, maar in een taal die ik niet herken.

07-02-2012 (na mijn trauma-incident van 3 februari)

Een kilometerslange achtbaan. Het karretje schiet uit de baan. Een enorme val.

Datum onbekend... in 2012

Een weg staat in brand en het komt naderbij. Alles wordt verzwolgen. (beangstigende droom)

2012

Er hangen mensen, misschien wel kinderen gespijkerd met één hand vast aan een wand. Ik (?) sla met een hamer op de hand/pols/arm en de mens/kind valt naar beneden. Er is geen bloed te zien, alsof het poppen zijn.

2012

Op een voetbalveld is een concert met Bob Marley muziek. Als de bal in het publiek komt, duiken alle mensen erop. Er is paniek en sommige moeten worden beschermd door de politie.

Hierna in 2012 volgen meer gericht op de trauma gerelateerde dromen en ook dromen waarin ik keer op keer dezelfde handeling uitvoer. (erg vermoeiend). Ook reisdromen, waarin ik word meegenomen naar plaatsen die ik eerder in mijn dromen heb gezien (maar niet terug kan voeren naar een mij bekende plaats in het hier en nu!)

 

2012

4 a 5 mensen op een plein. Ik was er één van. Een vrouw wordt met twee schoten gedood. Ik wist binnen mijn droom dat iemand zou worden gedood. Een zeer beladen droom

2e droom die nacht; Ik mocht meedoen aan een quiz. Ook dit was een zeer lucide droom. Ik maakte dus zelf vragen, die ik later zelf oploste! (zijn er dan twee breinen??? actief in zo'n droom, want sommige antwoorden wist ik niet.....)

12-01-2013

- auto onder water met mij erin (enorm geschrokken)

- een vreemd café.

- samen met iemand gelopen naar een eiland

- Een poppenhuis met daarin een draaiend scherp rad. Een rat loopt naar binnen en komt terug met een halve neus.

12-02-2013

In mijn droom komt een vreemd instrument naar voren, wat ik niet herken. Het lijkt op een klok, maar ook op een zon. Het middelste segment is draaibaar. Maar het is zeker geen klok of horloge.

 

02-04-2016

Samen met een mij onbekend persoon, kijk ik naar een mand met voedsel, sla of zo. De man tuft in de groente en de klodder spuug begint te sissen. Er verschijnt witte rook. De sissende en rokende spuug verandert in een grote miervorming beestje (10 cm groot) en verhard zoals bv bij een kever. De mieren klimmen naar boven en in de rook veranderen ze in zebra-achtig beestjes en het spul klimt uit de zak. De man zegt dat het voedsel Oké is. Dit fragment maakte deel uit van een marathon van klimmen afdalen waar ik aan mee deed. De 1e marathon liep ik heel goed en belandde in een soort flow. Een 2e keer deed ik het rustig aan in de massa en was leuk om te doen. Mijn echtgenote vindt mij knettergek. (toen zij mijn dagboek las).

 

04-04-2016

Een driepootige olifant springt heftig op en neer.

Een vrouw schiet hem dood.

Veel schreeuwende gezichten en enorm veel herrie.

(Sorry, maar ik moest hier echt bij aan Trump denken....)

 

08-06-2016 (meer medicijngebruik)

16 schaduwen. 16 gezichten.

grijs en wit tot het geel. 1397 bravo in meta, lijkt niet wat het is, maar helpt wel.

 

10-06-2016 (meer medicijngebruik)

Een giraffe duikelt neer en gaat grotendeels ondergronds. Een aantal varkens begint aan de benen te knagen. Ik loop naar de giraffe en de buik opent zich. Er is een mogelijkheid om er doorheen te kruipen maar als ik dat probeer flitst er een schel licht naar me toe. Als ik mij omdraai zie ik een spiegel, mezelf maar de giraffe niet. Onderaan de spiegel is met letters iets geschreven 1397 (alweer ! ?). Ik raak de letters aan en deze verdwijnen. Achter mij (in de spiegel) vormt zich een enorme wolk, een gerommel en alles wordt donker.  

(deze droom is zeker gerelateerd aan de vorige.......vulkaanuitbarstingen; as ???)

 

22-06-2016

Er staat iemand in een hoek (gezicht naar mij toe). Ik weet niet wie het is (een man). Plotseling valt hij steil voorover en als ik dichterbij kom, zie ik alleen een plank. Op de plank staat iets geschreven (in het blauw).

 

RAN RAN RAN RAN

 

(????)

 

24-06-2016

Ik ben samen met twee onbekenden in een keuken. Ik probeer een keukengerei (pollepel) op te hangen aan een haak. Het lukt mij niet en als ik naar de haak kijk, zie ik een gat/oog? Vlak daarna realiseer ik mij dat - het keukengerei - vóór mijn oog hangt. Ik kijk door het oog van de lepel......(waar is de haak?) Daarna gebeurt er iets in de keuken met ons drieën.......maar ik weet niet precies wat. Ik schrik enorm en schreeuw mezelf wakker.

 

15-08-2016

Er zijn spuiten, naalden en donkere ogen. Op de achtergrond, iets Chinees. Een afbeelding van een draak of zo. Even later komt er een schitterend mooie vrouw naar me/ons (groepje) toe en biedt pillen aan. Haar tanden zijn echter verrot. (ze moet lachen.) Iets later ben ik in een grote stad, vuil en donker. Een soort Batman gebeuren. Er is veel geweld op straat. Daarna wordt het stil, heel stil. Ergens lacht iemand....een beetje krankzinnig geluid. (Nee, niet de Joker). Een hele tijd gebeurd er niets, maar ik zie wel overal jonge mensen op straat liggen. Een krokodil ?? sluipt door de straat en bijt verschillende jongeren in hun benen en armen. De lucht verandert van donker naar hel-wit. Niemand ziet nog iets. Boven op een een soort toren zit een schim die iets door de lucht laat dwarrelen. Na een tijdje verdwijnt de schim en de lucht wordt weer "normaal". Dan gebeurt er iets vreemds (het vorige heeft m.i. te maken met drugs). Alle jongeren kleden zich uit en hebben spontaan en onbeschaamd seks met elkaar. Niemand ontkomt eraan en het stopt ook niet meer. Ik deins terug en zie later een rode lucht boven de stad. Deze staat in brand. Ik word wakker. (drugs door de lucht! ....dat wordt een ramp!)


N.a.v. de pagina paranormaal XXL;

Vanaf 2008 heb ik al contact met "anderen" tijdens mijn dromen. De meeste mensen of dingen herkende ik niet. Het waren meestal onbekenden. Wel kwamen diverse personen in beeld, die ik meerdere malen in een droom aantrof. Ik kende hen ook niet, maar ook weer wel.... Ze voelden vertrouwd. Meestal bevonden ze zich op de achtergrond als een soort veilige haven. Let wel, de meeste dromen die ik heb, zijn beangstigend en zeer confronterend. De anderen hielpen - en nog steeds -  mij, door de droom heen en heel soms moedigden ze mij aan om verder te gaan. Ergens begin 2009 had ik mijn 1e contact op straat (park Breda). Ik wist gewoon dat deze persoon bij mijn dromen hoorde. We bespraken onze contacten/dromen. Uit zijn verhaal bleek ook van andere "vaardigheden", die sommigen bezitten. Hij gaf onderricht aan mij om hoe ik mijn dromen meer zelfstandig kon ondergaan en ook richtlijnen m.b.t.de  analyse. Deze analyses hou ik voor mezelf, maar soms kan ik "helpen" (ook door ze hier op te schrijven).  Dat is ook wat "de anderen" doen. Helpen. Later kreeg ik meer dromen, waarbij mijn "lotgenoten" meer en meer herkenbaarder werden. Het werd een systeem. Nee, het is een systeem waar ik inmiddels toe behoor. Meer hierover in de pagina Paranormaal XXL. (zonder daarbij expliciet te worden).


19-08-2016

Een reus nadert met grote stappen en vertrapt een mooie tuin. Mensen lachen, schelden en huilen. Daarna verdort de tuin. De huilers maken witte strepen (zoals bij een voetbalveld) en zo de tuin nog lelijker. De reus loopt door en de tuin krabbelt weer op, wordt zelfs een beetje groen. Een groot hek wordt door de lachers om de tuin geplaatst. De huilers, schreeuwen en mogen er niet meer uit. Dan komt de reus terug en vertrapt wederom de tuin. Nu huilt bijna iedereen, want ook het hek is vernield. Witte strepen worden door de huilers getrokken door het zand voorbij het kapotte hek. De reus gaat weg en nu huilt bijna iedereen. Van de tuin is namelijk niks meer over. Dan verschijnt de zon en brand ook alle strepen in de tuin weg. Er is geen huilen en lachen meer, want alles is stil. Na een tijdje wordt zachtjes overal weer gehuild, maar niet meer in de tuin.

20-08-2016

WieISDIT? (twitter???) Ik zie een boos gezicht en uit haar linkeroor komt een slang. F*UCK u. 20170810. blabla, verschijnt er op de muur. (lijkt mij een waarschuwing?) (voor mij?)


07-09-2016.

Vannacht mijn knokkel kapot geslagen tegen de muur van de slaapkamer. Het is maar goed dat ik links ben...rechts ligt iemand. Ik droom mij werkelijk enkele uren helemaal kapot. Het begon met een groep en de aankomst van een houten vlot, met niemand erop. Echter, aangekomen aan de kant, kwam een hele groep eronder uit. Samen op weg naar ??? een stad of zo. Daar aangekomen belandde ik in een grote zaal. Er waren vervelende kinderen en een meisje werd eruit gepakt. Zij kreeg te horen dat het een gevaarlijke omgeving was voor een meisje. Ik pakte haar ketting af. Later werd de zaal of de zalen meer drukker dan ooit. Het was een soort van carnaval. Het meisje kwam ik nog een keer tegen en ik gaf de ketting terug. Opgelost. De drukte werd mij teveel en ik verliet de zaal. Buiten was het minder druk. Plotseling achter mij dook er een geel voertuig op, gemaakt van polyester of. De man erin viel mij aan. Ik schopte tegen het voertuig en een deuk erin. De man vluchtte weg. Even later kwam - kennelijk dezelfde man - terug en kneep mij bij mijn keel. Ik haalde uit........pats.... keihard tegen de muur. 


15-09-2016 na therapie.....

Vannacht heel veel rotzooi moeten opruimen. Van tafels en stoelen, tot ankers, lampen en poppen.

Zware klus, omdat het traject nogal ongebruikelijk was. Ik moest namelijk een zeer hoge lange en dunne trap op met dat spul in mijn handen. Zo'n dertig meter hoog. Dan kon ik het wegleggen op een platform, maar dat was nog hoger of het plaatsen in een net wat aan de zijkanten was. Mijn begeleider Rinus was mijn oude werkgever in de metaal (35 jaar geleden!)

conclusie m.b.t. therapie.....veel op te ruimen!


16-09-2016, bij de rebellen. 

Deze afbeelding als omgeving komt vaker voor. Ik weet zeker dat het ergens in Afrika is en wel op een soort van drielandenpunt. Er is een groot meer, met in dat meer een doorwaadbare plaats, gemaakt van hout. Erg lang. Rondom veel bos en bergen.

Deze keer was ik in gevangenschap met anderen. Op zich niet zo vreemd, maar wat en hoe wel.....

Eerst werd een man met zijn handen aan een soort net vastgemaakt. De vingers werden met dun touw aangesnoerd, erg pijnlijk en op deze manier zouden zijn vingers afsterven. Naast hem hingen voorgangers....dood en alleen hun handen en hoofd aan het net. De rest was weg. De boodschap was duidelijk....meewerken of je werd gedood. Meewerken betekende - zittend opzij schuifelen, stukje bij stukje, waarbij belangrijk was dat je na elke 3 centimeter een streepje op de grond maakte, met je vinger of een soort krijtje. Na een tijdje ben je zover dat je alles doet om de "rebellen" niet de aandacht op je te laten vallen of mee te werken aan alles wat ze willen. De droom ging verder, maar daar vertel ik niets over.


17-09-2016

32

32

9A-32

9B-33 11-7-5-3-1 in timezone 4

08:46

??????????????????????????????????


27-12-2016

Vandaag wakker geworden, omdat ik totaal niet meer wist of ik nu een droom droomde of dat ik over iets in de realiteit droomde. Wakker, omdat ik me zorgen maakte over datgene wat er werd gepresenteerd. Ik zou dan nog een soort van werkstuk moeten maken. Geen idee of ik naar school ging of ergens bij hoorde, waar een presentatie van belang was. Opmerkelijk was een boekwerk met opdrachten en vragen. Het zou mij zeker een dag kosten om zo'n pagina in elkaar te zetten. Mijn droom-brein tovert dat gewoon direct naar voren, terwijl ik nog nooit met zoiets in aanraking ven gekomen. Het ging over muziek, noten, delen van muziek, constructies etc, maar ik kan geen noot lezen!  Volgens mij betrof het een soort toneelstuk met muziek.

Hoe dan ook....de laatste twee weken droom ik mezelf helemaal naar een burn-out! Kapot en doodop.


17-01-2017

Een enorm hoog carnavalbouwsel, gedragen door een lange rij mensen, valt om, omdat iemand met zijn of haar been blijft haken achter de stoeprand. Hierna chaos, gegil en verderf.


20-01-2017

Ik lig op de operatietafel en de chirurg meldt dat zo'n twee meter ader moet worden geopend over de gehele lengte. Er wordt een schraap-ding bij gehaald en men begint te schrapen. (uiteraard wakker geworden, einde droom).


26-01-2017

De eerste Humanier verschijnt in mijn droom. Tot mijn verrassing niet in de VS maar kennelijk in India. Het dier lijkt op een klein varken, maar kijkt als een mens. Het leefde maar enkele uren, omdat diens verzorgers het verzorgen niet overleefden en het werd afgeschoten. De bijtkracht van het "beest" was enorm en veroorzaakte veel schade aan benen, hals en gezicht van het 1e slachtoffer. De dood van het 2e slachtoffer trad in nadat de Humanier, zijn hals tegen een uitstekend bot drukte, waardoor diens keel werd doorboord. Het was zeker geen ongeluk. Daarna leek het alsof de Humanier lachte.


Deze droom verontruste mij, want het humanier-proces is feitelijk nu al gaande. (menselijke elementen in een dier ten behoeve van productie stamcellen)


15-07-2017

Aan het einde van de nacht (dan ben ik ook het meest lucide) een boodschap ontvangen.

"Lavater in mestro punctia. (nagezocht; geen idee wat het betekent) Hierna volgt er een rode waas. In de mist staat een 1e boodschap; Psalm 19:13

Wat fout is, wie kan het onderscheiden? Bewaar me voor het verborgen kwaad.

(het lijkt meer een waarschuwing)

De mist verdwijnt en er staat een figuur recht voor me. Hij of zij heeft geen dimensie. Het lijkt een pentekening, maar dan wel één die praat en beweegt. De figuur is wit, althans, het gezicht is wit en verder draagt het donkere kleding. Om de hals zit een ketting met daaraan een groen scarabee-beeldje.

De boodschap werd langzaam vertelt en begeleid met beelden rondom deze persoon.

"Aan alle onwetende en verantwoordelijke mensen. U wacht een zekere vernietiging en het verbod draagt de oorzaak. Moeder (Aarde?) heeft geroepen en zij is toestemming gegeven. En waarom zouden we niet? De rechthebbenden (dieren?) verdwijnen, de omzetters (planten en bomen) houden geen stand en het water vertroebeld. De mens is schuldig. Er zijn drie punt-rotaties te gaan, centraal vanaf Sol. (Er zijn beelden van personen en verwoeste steden. Andere beelden geven een vuurstorm aan. Het doet mij denken aan de film "the day after") Wie kan het antwoord nog keren? Allen kunnen dat, maar het draagt geen veelheid. Ib cresto miu Vakagelsir-a-sunde".

Hierna werd ik "wakker" en schreef de boodschap direct op. Het was alsof ik werd geholpen, want er was geen enkele aarzeling. Daarna voelde ik mij verlaten. Ik zelf acht de mensheid in acuut gevaar, met nog een kleine kans op herstel. Die kans moet dan wel door iedereen worden genomen. Daarom vermoed ik drie zaken als directe oorzaak;

- de oplopende frictie tussen kernmachten.

- CERN onderzoek en Kwantummechanica-onderzoeken.

- de klimaatverandering.

Het eerste kan ik niet oplossen. Dat is kennelijk aan het volk van die landen. Het tweede lijkt mij het beste te voorkomen, maar ook daar geldt dat alle regeringen dit moeten wensen. Hetzelfde geldt voor het klimaat. Het lijkt hopeloos.......

Zodoende deel ik deze boodschap maar, want meer kan ik nu niet doen.


20-07-2017

Vannacht weer voor de zoveelste keer op mijn tong gebeten (erg pijnlijk). De droom - die ik niet goed meer kan vertellen - was heftig. Er was een nieuwe "orde" in Europa en ik maakte daar geen deel van uit. Wat ik nog weet is dat mijn handpalmen door hen vast werden gezet met een stuk ijzer (soort duimschroeven) en ik geen kant meer op kon.


14-01-2018

Enorm heftig gedroomd. Eigenlijk één van de meest indrukwekkende dromen ooit. Ik ben dan ook helemaal op, overal spierpijn en pijn aan mijn tong (zeker 5 keer op gebeten). De droom was eigenlijk een opeenvolging van dromen. Ik kon er niet van los komen. Het begon redelijk normaal, ik was verdwaald samen met Lotje en moest door verschillende sloten waden om verder te komen. Ook wat hond-gevechten onderweg.

Later werd ik getrakteerd.........(zou ons brein misschien dan toch ook een antenne zijn met afstemmingsmogelijkheden op een andere tijd of plaats - dimensie-verschuiving dus? ) .....op een immens groot bouwwerk, zeker niet van menselijke oorsprong, want daarvoor was het veel te groot. Het bouwwerk leek van metaal en had nog het meeste weg - wat er een beetje in de buurt komt - van het Atomium in Brussel. 


Het gebouw had enorme vlakken zodat het uiteindelijk een rond geheel leek.

Het meest angstaanjagende moest nog komen. Het gebouw, bouwde warmte op en dat duurde best wel lang. Eerst keek ik natuurlijk met grote ogen naar het bouwwerk, maar des te meer de lucht bedrukt raakte, des te meer besefte ik dat er iets goed mis ging. De lucht werd steeds donkerder en ik hoedde mij achter een muur. Het is niet zo dat ik warmte voelde tijdens mijn droom, maar op een gegeven moment zag ik om het hoekje dat er overal brand was ontstaan. Paniek bekroop me.

Wie ooit de film Melancholia van Lars Von Trier heeft gezien, weet een beetje wat ik voelde.


Het slotstuk. Ik nam waar dat verderop - dus verder van het bouwwerk vandaan dan ik zat - in hoge kantoren de bovenste verdiepingen in brand vlogen. Spontaan dus en daardoor besefte ik dat de vernietigende warmte al verder was dan mijn eigen positie. Ik begon weg te rennen en de muur spatte uiteen waarna ik omkwam in een zee van warmte en vuur.

Even later droomde ik alweer.......waarover weet ik niet precies maar toen ik naar het uiteinde van mijn bed keek, zag ik mijn dierbare zitten met het gezicht naar mij toe. Ze smolt weg....als een plastiek pop. Ik controleerde of ze nog naast mij lag, want daar twijfelde ik aan. E-mailen
Map
Info