www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 

 

 

 

 

 

Dieper en dieper.

De meesten kennen wel het verhaal van Jules Verne;  de reis naar het middelpunt der aarde".

Een spannend verhaal, omdat er een wereld wordt gecreëerd, die mogelijk wel eens zou kunnen bestaan. Het wordt meestal - behalve voor wetenschappers - als redelijk geloofwaardig aangemerkt.

Een 2e verhaal op dit punt, is niet zo bekend. Het is namelijk "de schat op Oak Island". Er zou namelijk op dat eiland een piratenschat zijn begraven. Tja, dat zou kunnen...Hoe dan ook...op het eiland wordt na lang sporen een luik gevonden + een steen met vreemde inscripties en bij dieper graven nog één luik en daarna nog één ! Helaas kan men niet verder komen, vanwege het water wat uiteindelijk in de kuil stroomt, zie foto. Het blijft een raadsel of daar echt een schat is verstopt.  

 

Bovenstaande is trouwens geen flauwekul, kijk maar eens op het web / Wikipedia.

 

Nu mijn idee/gedachtegang.

Als spannend kinderverhaal zou een dergelijke put ook in een oud huis zijn te vinden. In de kelder wordt achter een kast een luik gevonden, met een inscriptie er boven (bv iets m.b.t. een uitdaging om moed te bewijzen). De deur wordt geopend en een lege ruimte wordt aangetroffen. Maar...ook een luik. Het luik wordt geopend en een kleine trap verschijnt. Toch is daar weer alleen een lege ruimte. Onder een oude map is echter weer een luik. Onder het luik een lege kamer, zonder luik...Als de pleistermuur een beetje afbrokkelt wordt een luik in de muur gevonden. Daarachter een trap naar beneden. Zo gaat het verder, een zoektocht naar verborgen luiken. Sommige ruimtes achter een luik zijn voorzien van een trap, anderen middels een wenteltrap.

Na een tijdje wordt de zoektocht moeilijker. Luiken of deuren hebben een raadsel, die eerst moet worden opgelost.

Plotseling gaat het mis. Een luik/deur valt na binnenkomst dicht en er is geen terugweg meer.

Verdere opties/problemen

- licht (een lichtsteen wordt gevonden)

- onder water duiken om weer boven te komen in een andere ruimte

- afdalen op kracht, met handen en voeten tegen de muur, langzaam naar beneden.

- kruisingen, welke moet ik nemen?

- een trap die plotseling eindigt (de stalen beugels zijn een aantal meter verwijderd) - hoe dit op te lossen?

- springen in het duister naar schijnbaar loshangende rots-platen.

- een lift  !

- terugsprong naar een eerdere plek.

- eten en drinken probleem.

- een rat die de oplossing vindt.

- cryptische versleuteling middels numerologie

- er moet een keuze worden gemaakt (twee ingangen)

 

Afsluiting;

Alles zou kunnen worden verpakt in de situatie dat het toch een droom is. Op deze manier verandert de hoofdpersoon van een bang kind (die wordt gepest) in een heldhaftig persoon. Hij krijgt zoveel zelfvertrouwen dat hij uiteindelijk durft om diegenen die hem pesten aan te pakken.  

Tot slot zou "iets" (bv de rat) alsnog in het echt verschijnen, zodat niet helemaal duidelijk is of alles een droom is geweest. (e.v.t. zou ook de andere hoofdpersoon, een vriendinnetje, opbiechten dat zij ook zo heeft gedroomd. )

 

 

 


E-mailen
Map
Info