www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 

 

 

 

 

 

De Code.

 

(fragment)

De zee was rustig waardoor het kleine bootje in een kalm en rustig tempo zijn richting aanhield. Het moment was goed gekozen, omdat de grillige stromingen die in korte tijd een draaikolk konden veroorzaken, achterwege bleven. Het lot kon dus ook vooraf al beslissen. Maar deze keer niet. Er waren een paar rechters die de stroming goed konden voorspellen en het programmeren van de goede route feilloos intypten. Of dat goed of slecht nieuws was voor onze passagiers, was afhankelijk van wie terugkeerde en of de terugweg ook in orde was.

Dayed staarde onverstoorbaar over de boeg naar het eiland voor hem. Zijn vaste blik werd verstoord door een zware en schorre stem vlak achter hem. "Kijk maar goed om je heen. Is zal je laatste uitzicht worden". Dayed draaide zijn hoofd om en keek met minachting naar zijn rivaal. Hij zei verder niets. Waarom zou hij ook? Het was tenslotte ook de man achter hem dat hij nu hier zat. Op weg naar het eiland der Stilte. Terwijl hij zijn minachting naar voren bracht met een klodder spuug op de bodem van de boot, keek hij diep in de ogen van de man die ooit zijn vriend was. Kort flitste delen van het verleden in zijn gedachten op. De vriendschap, de boomhut, samen een kan Fjort soldaat maken, maar ook bloed, angst en vooral verdriet. Tot slot verscheen het gezicht van de rechter en diens uitspraak. "Ik, meester Gyrus, zal niet over jullie beslissen. Nu u beiden zegt onschuldig te zijn, zal het lot van het eiland over jullie beslissen. U wordt veroordeeld tot een duel op het eiland der Stilte. De man voor hem knipperde met zijn ogen en dat bracht Dayed weer terug in het heden. Hij keerde zijn blik weer terug naar het eiland. Er was niets te zien, zelfs geen vogels. Dat verklaarde meteen de naam van het eiland. Het was een kale rots en één van hen zou daar sterven.

 

Verhaallijn (fragment van een groter verhaal);

 

Twee mannen Dayed en Mordah zitten op een kleine boot op weg naar een eiland. De route is geprogrammeerd. Zij ondergaan een berechting, omdat beiden elkaar de schuld geven van een misdaad.

Op het eiland zijn twee dolken geplaatst. Slechts één mag terugkeren.

Om terug te kunnen keren moet op de boot een code worden ingetypt. De winnaar heeft drie pogingen om de juiste code in te typen. Op hun voorhoofd is de juiste code voor die persoon geschreven. Zodoende weet alleen de tegenstander wat de juiste code is.

Een duel volgt en Dayed wint.

Terwijl Mordah sterft, geeft hij de code aan Dayed door. Dayed gebruikt de code maar deze is fout.

Daarna probeert Dayed de code op het hoofd van Mordeh...ook fout. Nog één poging over.

Na een tijdje weet Dayed de oplossing. Hij kijkt in het oog van de dode en ziet de code - 08.

Net als hij de code wil intypen beseft hij dat hij in spiegelbeeld naar de code heeft gekeken!

Dayed typt de juiste code - 80 en keert terug.

 

 

E-mailen
Map
Info